2017-11-27 13:42:15• hírek • Szatmár.ro

Kiderült, mitől félnek Románia állampolgárai

Tíz évvel az Európai Unióhoz való csatlakozás után felmérést készítettek, hogy mitől retteg a legtöbb romániai állampolgár.

A felmérés szerint a legtöbben attól tartanak, hogy a pénzügyi rendszer instabilitásának és az árak emelkedésének köszönhetően csökkenni fog vásárlóerejük, és olyan dolgokról kell lemondaniuk, melyeket meg szerettek volna vásárolni.
 

A román társadalom 67 százaléka tart ettől az eshetőségtől, azonban nem ez az egyetlen félelme az országnak. A megkérdezettek  57 százaléka attól fél, hogy az ország területe idegen kézbe kerül a telekeladások miatt, 56 százalék pedig attól, hogy az országot minden valamirevaló specialista elhagyja egy jobb megélhetés reményében.
 

A válaszadók 53 százaléka tart attól, hogy nem biztosítanak számukra egyenlő esélyeket az EU-s munkapiacon, ugyanennyi azoknak az aránya is, akik az ember- és drogcsempészetben is fenyegető tényezőt látnak.
 

A megkérdezetettek 49 százaléka szerint aggódnunk kell a terrorista fenyegetésektől, egy százalékkal kevesebben pedig az Európába áramló migránsoktól is tartanak –derült ki az Európai Bizottság felméréséből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: